Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hidinge skolas nya scen invigdes med stjärnshow

Dans, roliga historier, trolleri och sång. Det var många stjärnor som uppträdde när det i går var invigning av den nya scenen på Hidinge skola.

Annons
Korttrick.När Lucas Gunnarsson och Albin Viklund trollade fick de hjälp av Loa Källman från publiken för att genomföra sitt korttrick.

De ser lugna ut, artisterna, när det bara är några minuter kvar tills de ska ut på scenen. Showkläderna är på, några repliker gås igenom en sista gång, och några värmer upp med lite pingis.

– Vi ska dansa. Det ska bli kul men lite nervöst, berättar kompisarna Ella Skoglund och Elin Renwall i årskurs tre. En gång i veckan går de på danskurs, och när elevshowen började planeras tvekade de inte att ställa upp.

Albin Viklund och Lucas Gunnarsson ska trolla, men känner sig lugna.

– Jag har övat mycket, säger Albin.

När matsalen fyllts helt till bredden av resten av skolans elever är det dags. Det är världspremiär på den nya scenen. Tanken är att den ska kunna användas framöver för olika typer av framträdanden och på avslutningar exempelvis.

Artisterna får stora applåder av en engagerad publik.

– Jag vill också dansa! hörs från en åskådare när flera dansgrupper uppträder.

Många skratt hörs när Ronja och River Gunnarsson sjunger om Hidinge skola och att allt som går fel är ”lärarnas fel”. Och när Albin och Lucas vill ha frivilliga till ett korttrick skjuter ett hav av händer upp.

Roliga historier. River Gunnarsson hade med sig sin apa Nikko på scenen och berättade roliga historier. Foto: Veronica Svensson
Dansnummer. Ella Skoglund och Elin Renwall i trean underhöll med ett dansnummer.
Konferencier. Kimmie Wåtz Berglund, Amilia Kilgren och Wilma Johansson presenterade alla artisterna.

Mer läsning

Annons