Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innehållsrik kulturvecka 

På lördag startar Kulturveckan i Lekeberg med ett brett program som fortsätter under tio dagar.

Annons
Invigning av gamla sågen i Mullhyttan. Dennis och Holger Örtenmalm kantsågar en bräda.

Mullhytttans bygdeförening visar ramsågen i drift och ordnar ett veteran och hantverksloppis kl 10-15 på Sågbacken. Historien om Hidinge gamla kyrka spelas också under lördagen dag kl17.00 i Hidinge gamla kyrka.

– Jag tycker att vi har ett innehållsrikt program med bland annat konserter, utställningar och föredrag säger kultur- och fritidssekreterare Karin Adolfsson.

Arrangemangen är ett samarbete mellan kommunen, föreningar och organisationer.

– Jag tror att vi är inne på det femtonde året och det är jättekul med föreningarna som är väldigt engagerade, menar Adolfsson.

Fjugesta vävstuga håller öppet både måndag och torsdag. Antikvarie Rasmus Axelsson berättar om kulturmiljöer i Lekeberg tisdag 14 oktober i biblioteket. På torsdagen kl 17.00-19.30 visas en fotoutställning om Fjugesta IF fram till 1950 hos Västernärkes hembygdsförening och på fredagen finns en senioraktivitet på Hälsans stig kl 13.00 vid Klaessonhuset.

Lördag kl. 18.00 är det konsert med renässansensemblen Cantica Nova i Hidinge nya kyrka och kl. 19.00 är det berättarafton med Inger Jansson i Bergsmansgården, Baggetorp.

Här hittar du programmet

Mer läsning

Annons