Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte säkert att det blir en bilväg

Det är inte klart att en ny väg ska byggas till det planerade villaområdet vid golfbanan i Lanna.
– Detaljplanen öppnar upp för en ny väg österifrån, men inget är bestämt, säger Kenneth Berglund, samhällsbyggnadsstrateg och bygginspektör på Sydnärkes byggförvaltning.

Annons

– Att detaljplanen visar vägen innebär inte att den ska byggas, utan att en väg kan byggas där på sikt, fortsätter Kenneth Berglund.

I första skeendet ska trafiken ledas in via Vretavägen väster om det planerade villaområdet. Men på sikt kan det alltså bli en ny väg från öster.

– Men först måste detaljplanen för området öster om det planerade villaområdet också ändras. Då blir det ett nytt remissförfarande, säger Kenneth Berglund.

Lannaborna är även upprörda över att sidan som visar den nya vägen saknades i den första detaljplanen som skickades ut till dem. Vägen fanns däremot med i detaljplanen som funnits tillgänglig i kommunhuset och i den version som ligger ute på kommunens hemsida. Kenneth Berglund förklarar att det beror på ett tekniskt missöde.

– Detaljplanen skulle tryckas dubbelsidig, men av någon anledning blev det inte så. Så varannan sida saknades i det första utskicket, säger han och fortsätter:

– Vi beklagar detta. Så fort vi fick veta att det blivit fel så skickade vi ut rätt detaljplan till de boende.

Detaljplanen skickades ut på samråd den 26 mars. Senast i dag den 16 april ska synpunkter vara inlämnade till kommunstyrelsen. Att de boende först bara fick halva detaljplanen hemskickade till sig påverkade inte sluttiden.

– Skulle komma förfrågningar om en förlängd tid på grund av det felaktiga utskicket så får kommunstyrelsen ta ställning till en eventuell förlängning, säger Kenneth Berglund.

Mer läsning

Annons