Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräcklinge öppnar dörren för en måltidsprofessor och en mästerkock

Bär, frukt- och grönsakers del av vårt kulturarv. Det ska Agneta Yngve, måltidsprofessor från Grythyttans måltidshögskola och Uppsala universitet, berätta om den 18 mars i Kräcklingegården.

Annons
Agneta Yngve, måltidsprofessor, pratar om bär. frukt och grönsaker den 18 mars i Kräcklingegården.FOTO: PRIVAT

Agneta Yngve är en av landets främsta måltids- och livsmedelsexperter som har lett forskning och utbildning både i Sverige, Europa och USA. Hon har även anknytning till Sydnärke, Västernärke och Kräcklingebygden.

Hennes morfar Valfrid Erlandsson föddes i stugan vid Höjadammen, ett hus som hon nu hyr som sommarbostad. Morfars far och morfars farfar arbetade också på Höjens gård. Agneta växte upp i Kumla och hette då Waldemarsson i efternamn.

Rebecca Andersson ska prata om mat i Kräcklingegården.

Västernärkes egen mästerkock Rebecca Andersson dyker också upp på en ”En dag med mat” för att prata om just mat. Rebecca är välkänd från TV 4-programmet "Sveriges mästerkock". Hennes framgångar och kamp har blivit en angelägenhet för hela bygden.

Arrangemanget börjar klockan 14. Kaffe med hembakat serveras och det är fri entré för medlemmar. Arrangör är Kräcklingebygdens vänner i samarbete med Lekebergs Sparbank.

Annons