Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturvecka för alla smaker

På måndag startar kulturveckan i Lekeberg.
– Med ett väldigt och varierat program, säger kultur- och fritidssekreterare Karin Adolfsson.

Annons
Karin Adolfsson, Kultur- och föreningssekretare i Lekebergs kommun.

Ledstjärnan är att skapa trevliga mötesplatser i höstmörkret. Och kommunen tillsammans med de övriga elva arrangörerna svarar för detta. Kulturveckan inleds måndag 17 oktober med Stick-kafé på biblioteket. Senare under kvällen är det bildvisning och guidning av Hidinge nya kyrka med kyrkoherde Stefan Öberg. Tisdagen bjuder på ”Svartåbanans historia” med Rasmus Axelsson i Lindens samlingssal.

Sång och musikOnsdag den 19 oktober är det en sång och musikkväll i Lekebergskyrkan med MåBra-kören tillsammans med elever från Musikskolan. Efter det är det Cafékväll med bildvisning i Café Källan. Jonas Sjöberg, Hasselfors, visar bilder och pratar trädgård. På torsdagen har Västernärkes hembygdsförening öppet hus i arkivet och Vävstugan i Fjugesta har också öppet hus. Kakbuffé är det på lördag i Lekebergskyrkan och i Vekhyttans missionshus berättar Linus Karlsson om ”Bergsmän och tackjärnspatroner i Lekebergslagen”.

Innehållsrik lördagLördagen den 22 oktober är också Brigida dagen i Kvistbro församlingshem. Gunnela Björk berättar om den tidiga kvinnorörelsen och kampen om att få vara med och bestämma. I Lekebergskyrkan ges också en konsert: Psalm, jazz och visa med Sofia och Jonas Ottosson. Men det händer mer under lördagskvällen. I Ordenshuset, Mullhyttan, spelar Friteatern en fars. ”På finska heter det kaipaus och på svenska längtan”. På Sparbanksbörsen spelas farsen ”En stolle te kaffet”. Söndag 23 oktober avslutas kulturveckan med en föreläsning i Kräcklingegården, ”Gårdar, grödor förr och nu”. Sören Klingnéus, Ingrid Widner och Arvid Andersson berättar om säterier, jordbruket, kulturlandskap och framtiden. Under hela veckan pågår även en utställning av äldre skolplanscher i Oasen, Kastanjen.

Mer läsning

Annons