Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddat för Världens barn

Lotteriet och marschallförsäljningen är redan i gång. Nu väntar efterrättsbuffeér, fest, gudstjänster och minikonsert.
Insamlingen till Världens barn har börjar. Lekebergs kommun är en av de mest givmilda i landet. Definitivt givmildast i Örebro län.

Annons
Angelina Backman, präst, Kvistbro, Samordnare för Världens barn insamlingen i Lekbergs kommun

– Vi kom på 17:e plats förra året. Och det skulle vara roligt att vara tillbaka på tionde plats som vi hade en gång, säger prästen och kommunsamordnaren Angelina Backman.

Insamlingen avslutas den 10 oktober med tre dagars bösskrammel. Men innan dess kan man bidra genom att köpa Världens bakelse på konditori Bondkakan eller skänka pengar i bössorna på Sannamarken den 5 oktober. I år samverkar 12 riksorganisationer. Röda korset, Lions Club Fjugesta, Knista och Edsbergs församlingar samt Lekebergskyrkan är de lokala organisationer som deltar.

Lördag eftermiddag den 2 oktober blir det efterrättsbuffé i Kyrkans hus och Må bra-kören sjunger. Senare på kvällen är det Världens fest med mat från världens alla hörn i Lekebergskyrkan. Under söndagen är det änglagudstjänst i Kvistbro kyrka. Här medverkar körerna Angel Voice och Espresso. Bio blir det i Kyrkans hus den 4 oktober, ”Ice age 2”, visas två gånger. Världens minikonsert i Hidinge gamla kyrka är det onsdag 6 oktober. Här deltar Kyrkans musikskola och Hidinge kyrkgrupp säljer skördegåvor. Världens gudstjänst är söndag 10 oktober i Knista kyrka. Centerns kvinnoförbund smyckar kyrkan och bjuder kyrkkaffe med auktion på skördegåvor. Här medverkar även körer. Världens dixiegudstjänst hålls söndag den 10 oktober med Dixie talks. Alla sålda marschaller tänds då så det blir ljus för världens barn.

Mer läsning

Annons