Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minneslunden var en åker

Förra veckan avlivade Inger Karlsson sin hund. I dag är hon mycket arg och ledsen över att askan inte spreds i minneslund trots löfte från djurkliniken.

Annons

Hunden Bobo var en amerikansk cockerspaniel och blev 11 år. Matte Inger Karlsson från Fjugesta tog hjälp av väninnan Barbro Svensson för att göra den sista resan med Bobo till veterinären för avlivning. Hon hade beställt tid på onsdagsmorgonen för avlivning av Bobo hos en veterinär på Hund kattkliniken Bista AB i Örebro. Här fanns hundens journaler eftersom han varit där tidigare.

– Jag sa att jag ville att askan skulle spridas i en minneslund och de lovade de att göra, säger en ledsen Inger Karlsson.

För avlivningen betalade Inger Karlsson 1 080 kronor och åkte sedan hem tillsammans med sin väninna Barbro. Under de följande dagarna kom tankarna och känslorna. Inger ville ha hem Bobos kropp. Därför ringde hon åter till Hund kattkliniken på måndagsmorgonen och undrade om kroppen fanns kvar. Hon ville kremera Bobo hos ett företag i Lekeberg i stället. Personen som svarade i telefonen gick iväg och kom tillbaka efter en stund.

– Men hon sa att han var lämnad till en bonde som bränt hunden och spritt ut askan på åkrarna, säger en upprörd Inger Karlsson.

Nu ifrågasätter hon starkt om det får gå till på det här sättet när man lämnat in sitt djur för avlivning.

– Jag betalar inte så mycket pengar för att hunden skall spridas ut på åkrarna, usch vad tråkigt.

Hon får medhåll av sin väninna.

– De visar ingen värdighet varken mot djuren eller ägaren. Det här måste fram till alla så att de vet var djuret tar vägen när det är kremerat, säger Barbro Svensson.

Mer läsning

Annons