Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mullhyttan visade många sidor

Bakluckeloppis, brödbak, bilar, boksläpp och bra väder. En kort sammanfattning av innehållet under Landsbygdens dag i Mullhyttan.

Annons
Små beundrare tittar på stor konst. Mia Holmberg har målat tavlan som beundras närmast av Jennie Bergström och Selma Axelsson.

Det var liv och rörelse i ett riktigt vackert sommarväder när Mullhytteborna gick man ur huse för att ta en titt på aktiviteterna under landsbygdens dag.

I Ordenshuset ställde sju lokala konstnärer ut en del resultat av sitt skapande. På hyttbacken och ända upp till kvarnbron hölls ett gigantiskt bakluckeloppis med ett stort och brett utbud av allehanda prylar.

Malde mjöl

Vattenhjulet till kvarnen snurrade och gav kraft till malstenarna. Mjölet därifrån kom till användning i bagarstugan där gräddningen var i full gång. I Ateljé Mjölkboa tog Måna Berger emot bokälskarna, och de som ville se och köpa älgskitspapper.

Boksläpp

I källaren under ”boa” var det faktiskt för dagen boksläpp och utställning. Viola Gustavsson-Lood har sammanställt en bok om sin framlidne bror, mångsysslaren och västernärkeprofilen Lars-Erik Lood.

Dormens hembygdsförening passade på att sälja lotter med vinster i form av konstverk, signerade fem lokala konstnärer.

– Vi måste ju hitta på något för att förstärka föreningskassan, påpekade Birgitta Helgesson.

Snart marknad

Som sagt, alla sätt är bra, utom de dåliga. Ett bra sätt att locka folk ur stugorna är bevisligen att hålla landsbygdens dag. Snart är det dags igen, och det i två dagar när Mullhyttemarken infaller.

Mer läsning

Annons