Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mullhyttans fritidsgård fick besök av politiker

Bra samverkan mellan lokala föreningar skapar en bra miljö samt positiv och trivsam anda på fritidsgården. Det fick ledamöterna i kultur- och bildningsnämnden veta i går när de gjorde ett besök på Åsavallen.

Annons
Håkan Söderman kan inte bara hålla i ordförandeklubban. Som gammal trummis höll han i taktpinnarna och slog några virvlar med nämndkollegorna som hänförd publik. BILD: BJÖRN PALMQVIST

Det är bygdeföreningen som driver föreningsgården och hyr lokaler av idrottsföreningen uppe vid fotbollsplanen. Lite kuriosa är det att baracklokalerna det gäller tidigare var studentbostäder i Uppsala. Mullhyttans IF köpte dem och fraktade modulerna till hemorten.

En kväll med öppet

Från ett studentboende till fortsatt nytta för studerande, men nu till förströelseaktiviteter således.

– Vi har uppemot ett 40-tal ungdomar här varje fredag kväll. De flesta härifrån trakten, men också en del från Fjugesta, berättar fritidsledaren Ing-Britt Fransson-Karlsson.

Tiderna har blivit sådana att man bara kan hålla öppet en kväll:

– Bidraget vi får från kommunen räcker bara till det, konstaterar Wivianne Högman från bygdeföreningen.

Bra stämning

Men man gör så gott man kan och det har skapats en bra stämning och trivsel på ”gården”, framhåller Ing-Britt. Ett krav är att ungdomarna ska lära sig att ta ansvar för lokalerna och det material de lånar där. Två gånger om året gör man utflykter, och sportlovet blir nästa tillfälle för det.

– Många av förslagslapparna i lådan framhåller önskemål om en resa till Boda borg, så det blir nog så, säger Ing-Britt.

I går besöktes gården av politikerna i kultur- och bildningsnämnden, där de fick en ingående information om verksamheten. Ordföranden Håkan Söderman (M) tycker att det är positivt att hela kommunen växer.

– Det är viktigt att göra sådana här besök och få träffa personalen. Vi måste ut och se, vi kan inte bara sitta på ett sammanträdesrum, fastslog han.

Mer läsning

Annons