Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalgrupp intar Sparbanksbörsen

Elisabeth Brånsgård har just kommit hem till Fjugesta efter ett års teaterstudier i Santa Barbara, Kalifornien. Nu ordnar hon en musikalgrupp för barn och ungdomar på Sparbanksbörsen.

Annons
Väljer teatern. — Jag har försökt intressera mig för ett ”riktigt” jobb, men det är tydligen det här jag vill göra, säger Elisabeth Brånsgård.

NA träffade Elisabeth för att tala om hennes intresse för teater och musikaler.

– När jag var liten lekte jag och mina kompisar teaterpjäser. Jag var starkt influerad av ett Peter Settman-program som hette ”Sagan om” och gjorde parodier på bröderna Grimms sagor, minns Elisabeth.

– Jag sysslade med friidrott också, men valde alltid sången och dansen i första hand. Skådespeleriet kom till först på gymnasiet, när jag gick teaterestet på Karro, fortsätter hon.

Hur ser planerna ut för framtiden?

– Antagningarna till teaterutbildningarna här i Sverige hölls när jag var i USA så jag måste vänta ett år med att söka in. Under tiden vill jag åka till London och jobba.

Vad vill du helst syssla med?

– Teater och filmskådespeleri. Men jag tillhör dem som älskar musikaler. När vi reste hem från USA var vi några kompisar som gjorde ett stopp i New York. Vi fick tag på biljetter till Lejonkungen. Jag har längtat efter att se den! Dessutom lyckades jag köpa en sista minuten-biljett till Familjen Adams. Den musikalen har jag lyssnat sönder under våren.

RevysällskapetBakom det musikalprojekt Elisabeth ska hålla i står Lekebergs revysällskap. Man kommer att träffas på Sparbanksbörsen i Fjugesta under tre intensiva veckor och avsluta med två föreställningar den 20 och 21 augusti. Anmälningstiden till gruppen har redan gått ut och Elisabeth har kommit långt i manusskrivandet. Vad gäller musiken väljer hon att använda etablerade musikallåtar.

– Det är bra om publiken känner igen åtminstone hälften av numren. Då gungar de med lite lättare.

Tanken är att barn och ungdomar ska få prova på hur det är att göra musikal, berättar Elisabeth. Hon poängterar att alla ska få möjlighet att vara med och prova på allt.

Mer läsning

Annons