Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiknostalgi i bygdegården

Väggarna till Edsbergs bygdegård höll, men vibrerade av nostalgisk musik på lördagskvällen. The Cadillac Band med gästartister tillfredställde besökarnas förväntningar och det rockades friskt på dansgolvet.

Annons
Dans på banan. När tempot i låtarna höjdes var det fullt på dansgolvet.

Det blev en helkväll för alla nostalgiker som gillar 50- och 60-tals musik. I två akter bjöd bandet på högt tempo med många gamla fina klassiker på repertoaren.

– Det här är en musikupplevelse som väcker ungdomsminnen. Inte minst Tages låtar, nu med Tommy Blom, menade Britt-Marie Hägg från Örebro, som tyckte det var häftigt att sånt här kan arrangeras även på en liten ort.

Men det kanske allra häftigaste den här kvällen var att yngre stjärnskott tog för sig ordentligt på scenen. I låtar som var populära när de ännu inte var födda. Stor publikfavorit blev Alicia Helgesson från Göteborg som skapade ståpäls i varje låt hon sjöng.

Alicia har i år fått en stor utmärkelse som en stigande stjärna inom rockabillymusiken i hela världen. Alicias kompis Siri Pollak, även hon från Göteborg, gjorde scendebut med mersmak. Elvistolkaren Glenn Carlsson från Floda imponerade och rev också ner stora applåder när han framförde en rad Elvishits.

– En kanonkväll med nostalgi på hög nivå, utbrast mor och dotter, Ingela och Hanna Karlsson som rockade loss sittande vid bordet.

Publikovationerna var ljudliga och det var högt i tak i bygdegården. Något som störde Raymond Björling som inte hade sin bästa kväll, och bad publiken vara tyst när han pratade. Det störde i sin tur publiken som bad honom sjunga istället för att prata bort showen.

Tommy Blom både sjöng och höll ihop kvällen med presentationer på ett trevligt sätt.

– Vilken kanonbra kväll, nu får gubben ångra att han inte åkte med, summerade Greta Särefors från Röfors den nostalgifyllda kvällen.

Mer läsning

Annons