Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu dansas den glada julen ut

På Trettondagen firades julen ut i Sockengården vid Knista kyrka.

Annons
Juldans. Julen dansades ut i Sockengården i tisdags.

Trettondagens gudstjänst för barn i Knista kyrka innehöll berättelsen om de tre vise männens vandring till stallet i Betlehem. I ett drama där både barn och vuxna deltog, berättades om färden, besöket hos den grymme kung Herodes och resan till stallet. Prästen Angelina Backman förkunnade ljusets och fredens budskap.

– I Guds närhet behöver vi inte bevaka våra gränser utan se varandra som vi är, sa hon, och berättade att årets julinsamling med rubriken ”Låt fler få fylla fem”, avslutades på Trettondagen.

Gudstjänsten avslutades med sången Gläns över sjö och strand, och postludium med sång av delar ur kören Angels voices, som sjöng ”Ljus till nattsvart jord”.

Efter gudstjänsten samlades alla deltagare i församlingshemmet Sockengården, där smörgås och fruktsallad serverades. Sedan fick några bord och stolar flyttas undan så att julen kunde dansas ut. Och sedan kom den efterlängtade hemlige gästen – nämligen tomten själv.

Krubban. Änglarna och Josef och Maria träffade tre vise män på trettondagen i Betlehem. De gestaltades i Knista kyrka av Otto Wallenius, Vera Wallenius, Hanna Hansen och Anders Karlsson
Tomten kom på besök. Ännu en gång dök tomten upp i Sockengården, och hade med sig presenter till barnen

Mer läsning

Annons