Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny chef utsedd

Anneli Carlsson heter den nya förvaltningschefen som ska efterträda Carina Nilsson i vård- och omsorgsförvaltningen.

Annons
Lekebergs kommun har anställt en ny chef för vård- och omsorgsförvaltningen.

Som NA tidigare berättat har nuvarande chef, Carina Nilsson, själv valt att sluta som chef för vård- och omsorgsförvaltningen. I höstas påbörjades därför rekryteringen av en ny chef. Ett 15-tal sökande anmälde sitt intresse och Poolia valde därefter ut tre sökande som gick vidare till intervju.

En rekryteringsgrupp utsedd av kommunstyrelsens arbetsutskott, en tjänstemannagrupp och fackliga organisationer intervjuade innan kommunstyrelsen tog beslut i tisdags.

– Anneli Carlsson har lång erfarenhet av olika verksamheter, ett driv, ett engagemang och tydligt ledarskap, säger Wendla Thorstensson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Anneli Carlsson som är 57 år och bor i Örebro kommer att börja i Lekebergs redan den 1 februari. Hon har tidigare arbetat som enhetschef i Västerås för en utförarorganisation, Proaros. Västerås har i likhet med Lekebergs kommun infört lagen om valfrihetssystem, LOV. Anneli Carlsson har även varit vd för Vingåkers vårdcentral.

Nuvarande chef Carina Nilsson kommer att arbeta parallellt med Anneli Carlsson under februari. Sedan kommer Carina vara enhetschef för vuxenenheten fram till hon slutar den 31 maj.

Mer läsning

Annons