Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus med kastanjetter

På fredag den 17 juni är det öppet hus på Kastanjen i Fjugesta. En rundtur i huset följt av allsång tillsammans med den egna kören Kastanjetterna står på programmet.

Annons
Körövning. Delar av kören Kastanjetterna övar tillsammans med körledaren Anders Ekstrand.

Det är Lekebergs kommun som tillsammans med Studiefrämjandet arrangerar öppet hus på Kastanjen och det är även i samarbete med Studiefrämjandet som kören Kastanjetterna blivit till.

– Det började med att jag fick en förfrågan om musikinstrument som kunde användas här på Kastanjen. Det ledde till att den här kören bildades i januari, säger körledaren Anders Ekstrand.

Kören fick namnet Kastanjetterna och totalt är det ett 30-tal personer, både personal och brukare, som deltar i övningarna varje tisdag. I Kastanjens undervåning finns flera aktivitetsrum och Studiefrämjandet utnyttjar dem till annan verksamhet än bara körsång.

– Det har bland annat varit kurser i yoga och konsthantverk och till hösten tillkommer bland annat vardagsekonomi och en skrivarkurs, säger Anders Ekstrand.

Öppet hus på Kastanjen pågår mellan klockan 13 och 15.30 på fredag den 17 juni och utöver rundtur och allsång blir det även en presentation av Studiefrämjandets kursprogram för hösten.

LARS-IVAR JANSSON

Mer läsning

Annons