Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroliga för nya inbrott

Måndagen gick åt till att skaffa nya verktyg och maskiner för byggarna Martin Berger och Ulrik Carlsson.

Annons
Inbrott. Martin Berger och Ulrik Carlsson på byggföretaget Carlsson & Berger blev av med verktyg för cirka 100 000 kronor. Här vid ett husbygge på Carl Jan Grankvists väg på Skrantåsen i Lanna.

I söndags upptäcktes två inbrott i pågående villabyggen på Carl Jan Grankvists väg i Lanna. Inbrotten har sannolikt ägt rum någon gång mellan torsdag eftermiddag och söndag förmiddag när inga arbeten varit i gång.

I ena villan stals verktyg och maskiner för cirka 100 000 kronor. Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp altandörren på baksidan.

– Vi har byggt villor på områden där det varit mer avskilt. Så vi tyckte det kändes tryggt här, säger Martin Berger i företaget Carlsson Berger.

Han och kollegan Ulric Carlsson är oroliga för att det nu ska bli en våg av inbrott i området. Under måndagen fick de handla nya verktyg och maskiner. Det enda tjuvarna lämnat kvar var en sliten byggsåg.

– Det känns nästan overkligt att handla så mycket nytt på en gång. Och nu tar det några dagar innan vi kommer i kapp med alla verktyg, säger Ulrik Carlsson.

I ett annat villabygge stals alla vitvaror som nyligen levererats men också verktyg från ett annat byggföretag.

– Man misstänker ju att någon har sett när leveransen av vitvarorna kom. Konstigt att ingen här verkar ha sett något, säger Ulrik.

Tips kan lämnas till Polisen på 114 14.

Brytmärken. I den här villan stals alla vitvaror som nyligen levererats.

Mer läsning

Annons