Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S byter oppositionsråd

Socialdemokraterna i Lekeberg gjorde ett dåligt valresultat och vill nu förnya ledningen. Kjell Edlund försvinner som oppositionsråd och Kristine Andersson tar över.

Annons

– Vi kommer nu att lägga mycket kraft på att forma en lokal politik som vinner väljarnas förtroende inför nästa val. Vi har inte varit så tydliga i opposition de senaste fyra åren, säger Kristine Andersson.

Efter en medlemsomröstning i tisdags stod det klart att Kjell Edlund inte längre har medlemmarnas förtroende att vara oppositionsråd. Majoriteten ville ha Kristine Andersson, ordförande i arbetarekommunen, som nytt oppositionsråd.

Hon tar därmed även över uppdraget som kommunstyrelsens andre vice ordförande, ett förtroendeuppdrag på halvtid. Hon kommer också att vara partiets representant i kommunstyrelsens arbetsutskott som Kjell Edlund nu får lämna.

Skulle bli kommunalrådFör bara en dryg månad sedan var det beslutat att Kjell Edlund skulle bli kommunalråd i en ny majoritet tillsammans med Centerpartiet, Vänsterpartiet och Folkpartiet. Men centern valde att bryta överenskommelsen om samarbete med S och därmed började också diskussionen om en annan inriktning med politiken.

– Det känns väl inte toppen men en majoritet av medlemmarna vill ha Kristine Andersson. Fast jag blir kvar i kommunstyrelsen och kommer att jobba med folkhälsofrågor, säger Kjell Edlund.

Läs mer i fredagens NA

Mer läsning

Annons