Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar 2,8 miljoner kronor för att nå målen

Kommunen satsar rejält med pengar för att nå flera av de uppsatta målen för 2014.

Annons

Kommuninvånarna ska enkelt får aktuell och rätt information från förvaltningarna. Handläggningstiderna ska ligga under rikssnittet inom vård- och omsorgsförvaltningen och skolan ska öka sin måluppfyllelse. Det är några av de mål som kommunen vill uppnå och satsar därför pengar från kommunstyrelsens konto för ”oförutsedda kostnader”. Detta får dock inte innebära en ökande löpande driftskostnad hos verksamheten och huvuddelen av pengarna för ”oförutsedda kostnader” på 8,8 miljoner kronor är avsatta för skolutbyggnaden i Hidinge under 2015.

– Det är positivt att vi kan göra extra och tillfälliga satsningar. Vi har aldrig förut lagt några pengar utanför befintliga budgetramar för att utveckla verksamheterna, säger kommunstyrelsens ordförande Charlotta Englund (C).

Bland annat får Kultur- och bildningsförvaltningen en tillfällig förstärkning för att barn och elever ska få särskilt stöd och årskurs 7 får mer lärarresurs för att minska klasstorlekarna. Ett projekt med hemrehab ska förlängas för att hitta en framtidsmodell och metoden ”Kostnad Per Brukare” ska genomföras för att få ett bra underlag för styrning, uppföljning och förbättring av verksamheten inom vård- och omsorg.

Mer läsning

Annons