Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skänkta prylar gynnar barn

Maria Engstedt flyttstädar hemma hos folk. Överblivna möbler och prylar som hon får säljs vidare i hennes butik. Överskottet ska gå till barn i Fjugesta.

Annons
Tornados butik. På Storgatan I Fjugesta driver Maria Engstedt(till höger) en loppisbutik med utrensade saker från flyttstädningar. Vinsten går till barn i Fjugesta. Linnea Andersson är kund.

Trebarnsmamman Maria Engstedt startade Tornados städpatrull när hon var föräldraledig.

– Jag har alltid hållit på mycket med egna grejor och bland annat köpt in gymutrustning under ett par år, säger hon.

Från starten 2009 sköttes företagets ”pappersgöromål” hemifrån. Maria Engstedt hade några tejer anställda som städade hos både privatpersoner och företag. Vid årskiftet 2010/2011 flyttade firman in i före detta Englas hus på Storgatan. Tanken var att använda lokalen som kontor men istället uppstod andra behov när folk som just flyttat skänkt möbler, kläder och andra saker.

– Jag insåg snart hur tråkigt det var att använda en butikslokal till kontor. Så i stället för att åka med möblerna till ”tippen” så åkte vi hit med dem. Nu hyr jag även ett lager i Fjugesta, säger hon.

För vinsten från försäljningen som nu är uppe i drygt två tusen kronor tänker Maria att göra något för barn i Fjugesta. På Facebook har hon lagt ut att barn kan skicka brev om vad de vill ha.

– Jag har många idéer. En är att starta en BMX-klubb och hitta någonstans att ha den. Fast det ligger långt fram i tiden.

Mer läsning

Annons