Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF:are övade friskvård

Svenskarna blir genomsnittligt allt äldre, och en metod är att hålla sig i form. Seniorerna i Kvistbro-Mullhyttans SPF fick i går goda råd om friskvård.

Annons
Folkhälsopedagogerna Ingegerd Olsson, t höger, och Hanna Hansson gav seniorerna i Mullhyttan goda råd kring hur de håller sig friska och sunda.

När SPF-föreningen höll sitt månadsmöte på fredagseftermiddagen hade de bjudit in kommunens folkhälsopedagog Ingegerd Olsson och hennes efterträdare Hanna Hansson. De berättade om äldre i allmänhet och äldres hälsa i synnerhet.

– Hälsan ska hålla hela livet, det gäller bara att bevara den, menade Hanna Hansson.

Kropp och själ ska stå i harmoni till varandra och ett citat var, ”gamla människor är unga, fast har blivit lite äldre”. En av hörnpelarna är att vara fysisk aktiv, och det visade sig finnas många sätt att röra sig på.

– Variera träningen, men ge också kroppen möjlighet att återhämta sig, påpekade Ingegerd Olsson.

SPF:arna fick sig medskickade några enkla regler för ett bra välbefinnande. Bland annat att hålla en förnuftig diet, använda varma och luftiga kläder, hålla igång sina uttömningar och då även de sexuella samt att röra sig varje dag ute i friska luften.

Innan kaffet och det nyttiga mörka matbrödet blev det lite praktiska övningar, med hjälp av gummiband. Hemligheten att förlänga människors liv igenkännes endast i levnads- och sundhetsregler, var en devis för eftermiddagen.

Mer läsning

Annons