Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor vattenläcka i Fjugesta

En del VA-abonnenter i Fjugesta är just nu utan dricksvatten på grund av en vattenläcka. Kommunens VA-avdelning stänger av vattnet på natten.

Annons

Flera abonnenter på Fjugesta Letstig och Gamla Letstigen samt Östra Långgatan berörs av vattenläckan. För dem som saknar vatten finns det att hämta på OK-Q8-macken. Nattetid kommer nu vattnet att vara avstängt i olika delar av Fjugesta och Gropen mellan den 13 och 27 januari. Orsaken är att teknik- och serviceavdelningen skall försöka hitta var det läcker.

– Jag har aldrig upplevt något liknande här i Lekeberg. Vi har ett enormt utflöde så det finns en huvudläcka någonstans. Normalförbrukningen ligger på 650 kubikmeter per dygn men i dag har vi ett utflöde på cirka 1 050 kubikmeter per dygn, säger Ingemar Wennlöf, VA-ansvarig i Lekebergs kommun.

– Tills vi hittar de här läckagen vill vi gärna att folk håller igen sin vattenförbrukning. Vi tappar så mycket vatten nu att det minskar i våra brunnar. Sämsta scenariot är att vi inte kan leverera vatten, säger kommunchef Eva Jonsson.

Läs mer i torsdagens NA

Mer läsning

Annons