Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för bredband

Intresset var stort vid tisdagskvällens möte om bredbandsfiber i Kvistbro och Gropen.

Annons
Drog förutsättningarna. Åsa Lindin från länsstyrelsen medverkade vid tisdagskvällens fibermöte i Kvistbro. Där drog hon förutsättningarna för att få bredband med 100 megabits hastighet till Gropen-Kvistbro. Foto: Göran Kempe

Det var andra försöket att få till en ekonomisk förening med målet att få ett fibernät utbyggt på de två orterna.

Tisdagens möte i Kvistbro församlingsgård hade samlat ett 50-tal fastighetsägare från de två orterna – betydligt fler än vid mötet i juni.

Carina Åkesson från kommunen poängterade att det börjar att brinna i knutarna med att bilda en fiberförening.

– I vecka 52 ska vi kunna presentera vem som fått uppdraget att gräva för det nya va-nätet, och då samförläggningar prioriteras av länsstyrelsen borde ni hänga på med fibern också, sa hon.

Åsa Lindin från länsstyrelsen, som jobbar med utbyggnad av bredband på landsbygden, drog förutsättningarna för Gropen–Kvistbro-områdets möjligheter att få bredband med 100 megabits hastighet.

Rasmus Axelsson som stått för inbjudan till mötet meddelade att han hittills fått in ett 60-tal intresseanmälningar.

– Borde vi inte bilda en förening innan vi går härifrån ikväll, annars riskerar det att bara bli en diskussionsklubb, sa en kvinna mot slutet av informationsmötet.

Resultatet blev att en interimsstyrelse bildades med Albin Falk, Anders Kraftling, Astrid Edlund, Daniel Åström, Josefin Hult, Kerstin Eriksson, Lena Halldén-Larsson och Rasmus Axelsson.

Mer läsning

Annons