Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tångeråsas program för 2010

Lekeberg. Tångeråsa bygdeförening laddar med program för ett nytt verksamhetsår. Som vanligt är höjdpunkten Tångeråsadagen den 5 september.

Annons
Gruppen som förberedde Tångeråsa för sommaröppet 2009. Göran Sundström, Ragnar Andersson, Maria Sundström och Urban Larsson från Tångeråsa bygdeförening.

Programmet inleds den 1 april med en påskfest i församlingshemmet och Hönsa Karin underhåller. Dagen därpå, den 8 maj, är det arbetsdag vid bygdegården och den 9 maj är det Gökotta med samling vid Falltorp/Fridhem. Därefter blir det vandring till Kyrkåsen, Kyrkåstugan.

Den 16 maj kommer våren till Tångeråsa i ett samarrangemang med andra föreningar i Lekebergs kommun och Edsbergs församling. Här deltar även lokala hantverkare och konstnärer.

Björködagen blir den 13 juni med samling vid Dalhult. En vandring tillsammans med Svenska kyrkan över mossen till Björk-ön där det blir en friluftsgudstjänst.

Sommaröppet i bygdegården och i Tångeråsa kyrka är det den 18 juli, 25 juli samt 1 augusti. Det blir både guidade visningar av kyrka och museum samt kaffeservering.

Tångeråsadagen

28 augusti infaller arbetsdagen inför Tångeråsadagen den 5 september. Då blir det öppet hus i Bygdegård och kyrka, hantverksmarknad, utställningar, visning av skördemetoder, gillesdans, kaffeservering, lotterier, loppmarknad med mera. Dagen efter Tångeråsadagen är det arbetsdag.

Höstfesten går av stapeln den 16 oktober med mat och underhållning till självkostnadspris. 23 oktober avslutas året med en arbetsdag vid bygdegården.

Det nya året invigs med Vinterfest i bygdegården den 22 januari och sedan stundar årsmötet den 5 mars 2011.

Mer läsning

Annons