Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar upp kampen med näthandel

Coop Konsum i Fjugesta tänker ta upp kampen med Ica om kunderna inom kommunens hemservice och hemvård. Men någon näthandel kan Konsum inte erbjuda i dagsläget.

Annons
Orättvist? Claes Ericsson, föreståndare på Coop Konsum i Fjugesta tycker inte att hans kunder skall tvingas att handla genom Icas näthandel.

– Kommunen går in och betalar med skattepengar. Så jag anser att de gynnar bara en aktör. Men de säger att de sparar pengar på personal som inte behöver gå till en butik och handla, förklarar föreståndare Claes Eriksson på Coop Konsum i Fjugesta.

I onsdags träffade han Anna-Karin Bergstén och Henrik Westerling från vård- och omsorgsförvaltningen. De förklarade bakgrunden till projektet med näthandel och lämnade ett underlag för en offert. 28 brukare handlar det om i nuläget.

– De förklarade också att kommunen väljer tjänsten, inte en leverantör. Men det jag har vänt mig mot är att jag inte fick vara med från början. Sen ringde jag upp dem och fick reda på att ingen skulle tvingas att handla på Ica.

Läs mer i lördagens NA

Näthandel på försök

Kommunens vård- och hemservicepersonal använder Ica Handla 24 näthandel från 20 september till 30 november

Nio brukare deltar i försöket

beställningarna sköts av personal via en handdator

Ica kör hem varorna till brukarna

syftet är att ge mer tid för personalen hos brukarna

Avgiften som Ica tar ut betalas under försökstiden av kommunen

kostnaden blir cirka 10 000 kronor

Försöket skall utvärderas av vård- och omsorgsnämnden

Mer läsning

Annons