Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två körer sjunger dubbelt

Må-bra kören i Lekeberg och Släpp sångaren loss i Kumla sjunger julsånger tillsammans vid två tillfällen på lördag. Hilda Hoyle medverkar som solist.

Annons
Måbra-kören i Lekeberg och Hilda Hoyle sjunger tillsammans på lördag den 4 december.

Det blir både Betaniakyrkan i Åbytorp och Knista kyrka som kommer att gästas av de båda körerna med en ung solist lördag den 4 december. Anders Ekstrand som leder körerna har övat in ett program med julsånger på cirka en timme.

– Jag kommer att sjunga ”Så vill stjärnorna”, ”Julen är här” och ”Julens tid är här”, säger solisten Hilda Hoyle som är 11 år och går på Lekebergsskolan. Hon sjunger också i barnkören Angels voice.

– Anders kompade mig under Allsång på Torp och sen ringde han och frågade om jag ville vara med här.

Detta blir den första egna julkonserten som Må-bra kören gör. Tidigare har de medverkat i allsångskören på Torp under sommaren, körfestivalen på Sparbanksbörsen och gjort flera framträdanden i bygden. Körerna startade för ungefär två år sedan som ett friskvårdsprojekt i de båda kommunerna. I Fjugesta övar Må-bra kören på torsdagskvällar i Kyrkans hus. Fler röster, speciellt manliga, hälsas välkomna hälsar en av medlemmarna.

Mer läsning

Annons