Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varm och mysigt på körfest

Regntunga moln och blåst under lördagen gjorde att den stora körfesten fick hållas inomhus. Men där var det desto varmare och mysigare

Annons
Qvinnskören från Askersund sjöng bland annat

Tio körer och två duktiga solister hade Lekebergs revysällskap och Studiefrämjandet byggt programmet runt. För tredje gången ordnades en fest för körer i Sydnärke.

– Men vi har inte gett upp hoppet om att vara i Riseberga, inledde konferencier Gunilla Pihlblad.

På grund av väderleken fick arrangemanget hållas inomhus på Sparbanksbörsen i Fjugesta och inte som planerat i Riseberga amfiteater. Så publik och körmedlemmar blandades på ett trivsamt sätt och ju senare på eftermiddagen desto mer publik kom för att förutom alla körer lyssna till solisterna Karolina Brånsgård och Anna-Lotta Larsson. Nybildade Krax-kören från Kumla var en av körerna som sjöng med Anna-Lotta Larsson. Bland annat sången ”En doft av kärlek”.

– Det är häftigt att sjunga i kör, en ”adrenalinkick”, säger Kristina Algotsson som startade Krax-kören i januari.

Britt-Marie Erlandsson och Mia Torstensson håller med.

– Man blir avslappnad och det är gemenskap, man blir lugn.

Glädje, avkoppling och gemenskap är nog de tre ord som kan sammanfatta varför man sjunger i en kör.

Yngsta kören var Angels voice som sjöng änglalikt vackert under ledning av Christin Wallin och Sara Hansen. Mest utländska kören var Dundaga-kören från Lettland. Dundaga är Lekebergs vänort och de nära 30 deltagarna fick en guidning i kommunens omgivningar under lördagen. Kören sjunger mycket i kyrkor i Lettland och på sångfestivaler förstås. Den 4 juni är det dags med över 2 000 deltagare i Dundaga.

– Vi sjunger lettiska folksånger och i dag tänker vi sjunga tio stycken, berättar körledare Sandra Lielanse.

Gunilla Pihlblad har som sagt inte gett upp hoppet om att ha körfesten i Riseberga. Så det lär betyda att den återkommer även nästa år.

Dundaga-kören från Lettland på besök i Lekeberg.

Mer läsning

Annons