Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårutflykt på grönvit matta

Naturreservatet Trystorps ekäng lämpar sig utmärkt som utflyktsmål. I de vackra ekskogarna kan man nu njuta av vårens och sommarens antågande.

Annons
Tradition. Barndomsvännerna Ingeborg Pettersson, Aina Karlsson-Andersson, Barbro Schyllberg och Ingrid Fahlberg har som tradition att årligen besöka Trystorps ekäng.

Mattor av vitsippor täcker skogsmarken, så tjocka att det känns som huvudet skulle vila mjukt mot blomprakten om man la sig ner. Kanske är det allra vackrast just nu, Trystorps ekäng. Det kan i alla fall fyra barndomsvänner hålla med om, som under söndagen kommit för sin årliga utflykt.

– Vi kommer hit för att det är mysigt och för naturens skull. Det är finast nu med vitsipporna, innan myggen kommer, säger Ingrid Fahlberg från Edsberg och får medhåll av väninnorna.

De har känt varandra sedan tonårstiden och har haft utflykten till Trystorps ekäng som årlig tradition i 25 år. Familjerna har fått följa med, men nu är barnen utflugna.

– Vi brukar samlas här på morgonen och gå runt lite och fikar tillsammans, berättar Aina Karlsson-Andersson från Hasselfors.

Söndagen började lite mulen men snart tittade solen fram mer och mer och fick vitsipporna mellan de gamla ekarna att lysa. En bit in på stigen går Siw Andersson från Degerfors.

– Det här är ett så fint utflyktsmål. Bra stigar som passar alla, konstaterar hon.

Promenad. Siw Andersson och Lise Andersen tar en promenad bland vitsipporna.

Mer läsning

Annons