Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lekebergs kommun struntar i Lannas naturmiljö

I Lanna håller just nu Lekebergs kommun på att planlägga för bebyggelse på jordbruksmark och byggnation av en väg som skär genom beteshagar som är av riksintresse. Enligt Lekebergs kommuns gällande översiktsplan ska inte det aktuella området exploateras. Tvärtemot anges det som viktigt att bevara. Även grönstrukturplanen, som har framtagits på begäran av Lekebergs kommun, pekar ut områdena som ytterst skyddsvärda. Dokumentet anger att just denna naturtyp ska bevaras för eftervärlden.

Varför planlägger Lekebergs kommun för bostäder på jordbruksmark, då det är förbjudet enligt miljöbalken? Även beteshagarna är skyddade enligt lag, då de ligger inom ett område som är av riksintresse.

Inga andra alternativ än jordbruksmarken och beteshagarna har utretts som möjliga platser för dessa exploateringar. Dessutom har vi i dagsläget gott om in- och utfarter i samhället och obebyggda områden som ska exploateras i första hand enligt översiktsplanen.

Varför väljer politikerna att göra så här? Har Lekebergs kommunpolitiker inte har läst sina egna styrdokument, eller beror det på att politikerna struntar i dokumenten?

”Bekymrade lannabor”

Lekeberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel