Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lekebergsskolan öppnas igen

Nu har B-enheten på Lekebergsskolan öppnats igen för elever och personal. Byggkonstruktören har förklarat att det inte är någon fara med taket.

Skyddsombuden beslutade tillsammans med rektor om att utrymma B-enheten på Lekebergsskolan skolan i tisdags. Orsaken var att en del plattor till innertaket hade börjat flytta sig. Oro fanns för att all tung snö på taket skulle kunna innebära en rasrisk. Personal från Lekebergsbostäder AB skottade av taket under tisdagen och onsdagen. Under torsdagsmorgonen var konstruktör Mats Gustavsson från Structor Örebro AB på plats och träffade skyddsombuden tillsammans med Owe Nilsson, vd för Lekebergsbostäder AB.

– Vi är nöjda. Han visade ritningar och förklarade det här med trycket, säger skyddsombud Tobias Nordholm.

Under torsdagen släppte skyddsombuden in både elever och personal

Det konstruktör Mats Gustavsson förklarade för skyddsombuden var att när det är mycket snö på taket så böjer sig de bärande limträbalkarna ner något. Och eftersom innertaket hänger i balkarna kan takplattorna flytta sig.

– Det har aldrig varit farligt men det kan upplevas som otäckt när undertaket rört på sig, säger Mats Gustavsson.

Han förklarar vidare att den nybyggda B-enheten dessutom är beräknad att tåla mer snömängder än övriga byggnader på skolan.