Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lenakören firade 25 år

Egentligen har Lenakören fyllt 26 år, men på grund av lite sjukdomar förra året så blev 25-års konserten av i lördags. Men vad gjorde det, folk kom, lyssnade och njöt.

Det gemensamma intresset för musik och sång förde dem tillsammans i februari 1984. Körledaren Lena Carlson inbjöd och det kom ett tiotal personer till Mariedamms fritidsgård.

– Där stod vi i varsitt hörn och övade stämmor, minns Lena.

Det tränades och tränades och gruppen av körsångare utökades och det blev framträdanden på många platser. För tio år sedan gav de ut en cd, och egentligen är tiden inne för en ny.

– Kören har ju förändrats under åren och låter på ett annat sätt i dag. Fick vi bara sponsorer så kanske det kan bli en ny inspelning, säger Lena.

I dag har kören drygt 20 medlemmar, och har även blivit lite internationella. Det holländska paret Loes Jurriaans och hennes make Kees gick och lyssnade på en av Lenakörens konserter.

– Sen var det kört. Då hoppade både jag och Kees med. Det här är ett så trevligt sällskap och jag tycker om att sjunga, säger Loes.

Och att det finns sångarglädje i kören gick inte att ta miste om på lördagskvällen i Tallbackskyrkan. En hel lång rad av visor, schlager och folkmusik fick publiken att både, gunga och sjunga med. Bland annat framförde det holländska paret Rick Kemps, ”Somewhere along the rood”.

Speciellt inbjuden gästmusiker var Pehr Falkenström som både tog fram nyckelharpan och fiolen. Lenas man Gunder Carlson hängde i några låtar av sig dragspelet och bjöd på några medryckande låtar på det irländska blåsinstrumentet, teenwistle

Det blev en helkväll med en kör och körledare som visade att de trivs bra tillsammans.