Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leonidsson berättar omde rasistiska påhoppen

Det var ÖSK-talangen Simon Leonidsson, 19, som fick ta emot rasistiska påhopp under ÖSK:s träningsmöte med Red Bull Leipzig.
– Jag blev frustrerad. Hoppas det är första och sista gången en sådan här sak inträffar, säger han.

Leonidsson berättar nu själv för NA hur han såg på incidenten från träningsmötet i Turkiet med tyska Red Bull Leipzig. Det var i söndagens försäsongsmatch som Leonidsson, vars mamma är från Liberia och pappa är svensk/italiensk, blev kränkt.

– Jag gick in i en närkamp. Det var inte fult på något vis utan jag satsade på bollen. Samtidigt tror jag att jag träffade deras spelare med armen i ansiktet. Då ska folk på vår avbytarbänk ha hört en tränare i Leipzig ha skrikit "nigger", åt mig, säger Leonidsson.

– Då kallade spelaren mig svarting på tyska. Jag har aldrig varit med om rasistiska påhopp tidigare på fotbollsplanen och blev frustrerad. Jag svor tillbaka och det blev lite tumult. Lasse Mosander var riktigt förbannad och var framme och skällde ut deras ledare.

Vad gjorde domaren?– Ingenting. Jag tror inte ens att spelaren fick gult kort. Spelet blev rätt irriterat efter det och alla tackade inte ens för matchen efteråt. Jag tycker det är extra lågt att säga sådana saker när de själva hade mörka spelare i sitt lag.

Förekommer det mycket rasism även i Sverige på matcherna?– Jag har aldrig varit med om det. Som tur är. Jag hoppas att det här var första och sista gången.

ÖSK förlorade matchen mot Leipzig med 0–2 och valde på måndagen att själva skriva om händelsen på klubbens officiella hemsida.