Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lerbäckshemmet kan bli flyktingförläggning

Kommunens gamla äldreboende Lerbäckshemmet kan bli flyktingförläggning.Lerbäck. Äldreboendet lades ner tidigare i år efter en strid där en av de boende vägrade att lämna hemmet.

Sedan dess har kommunen försökt att hitta en köpare, men har ännu inte kommit till ett avslut.

– Jag hoppas att vi ska kunna gå i mål med det här under september-oktober, säger kommunchefen Madeleine Andersson.

Kommunen för diskussioner med fyra-fem intressenter enligt Andersson. Från början hade kommunen en intressent som lade ett bud på anläggningen som kommunen inte kunde acceptera – då var kommunens prislapp 6,7 miljoner kronor.

Den har kommunen nu tvingats pruta på, så att det nu står 5,9 miljoner på den.

Trots att försäljningen inte är klar finns en av intressenterna – ett Örebroföretag – med på Migrationsverkets tilldelningslista. Enligt listan, som numera är överklagad till Förvaltningsrätten i Linköping, finns Lerbäckshemmet med som ett andraalternativ i regionen.

På Migrationsverkets tilldelningslista anges det att Örebroföretaget har 120 platser till förfogande på Lerbäckshemmet. Migrationsverket kommer att ha behov av 17 000 platser när flyktingar – främst från Syrien – kommer till Sverige.

NA har sökt representanter för Örebroföretaget men inte lyckats få någon kommentar.