Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lerbäcksmarken lockade många glada besökare

För 28 året i rad arrangerades Lerbäcksmarken i dag. Lerbäcksmarken i år bjöd på sol, värme, musik och en vindpust, som lyfte marknadstaket.

Annons

Sol, värme och många personer besökte Lerbäcksmarken i dag.

– Vi är mitt i en stormvirvel just nu. Vi fyller på och hämtar fika. Det är väldigt soligt och varmt. Det är många glada människor överallt, säger Maria Gunnarsson, marknadsgeneral.

Solen värmde och rätt som det var så kom det en vindpust som lyfte marknadstaket. Besökare och marknadsknallar hjälptes snabbt åt att ställa det på plats.

Kerstin Thell från Kumla, var en av de trogna besökarna av Lerbäcksmarken.

– För mig är det en tradition att komma hit. Det är ett måste för då har sommaren börjat. Det är alltid lika trevligt och det finns mycket fint hantverk.

Nytt för i år på Lerbäcksmarken var att det fanns en veterantraktorutställning som lockade flera besökare.

– Vi kom på det här i måndags. Godegård har en veterantraktorutställning. Vi tänkte att det skulle vi också kunna ha, för traktorintresset är stort, säger Lennart Nordqvist från Lerbäcks hembygdsförening och som ställde ut flera av sina veterantraktorer.

Många äldre och yngre besökare stannade på eftermiddagen till och lyssnade när Ewa Eastwood och hennes band The Major Keys samt gästartisterna Helena Salo och George Shaid sjöng och spelade. Det var folkfest.