Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Level håller hög nivå

Inklämt i hörnet är det lätt att missa det här lilla krypinnet som inte är något annat än en liten lunchpärla.

När vi går till Level med Lunchpatrullen är det första besöket för de flesta av oss. Det ligger lite undanskymt längst ner i hörnet av Kompassen-huset, och de flesta av oss vet inte ens att det är ett lunchställe. Vi tror snarare att det är ett kafé eller möjligtvis en bar.

Därför blir vi lite häpna när vi går upp för den lilla trappan, som tar oss till ett mycket mysigt litet lunchställe. Vi faller pladask för inredningen. Ena väggen är inredd som en bar, snyggt uppställda flaskor, resten är modernt inrett med röda tunga draperier, lampor av gammaldags snitt men samtidigt ljust och med stora fönster.

Man beställer sin mat i baren. Personalen är trevlig. När vi inte kan bestämma oss för vilken mat vi ska ha skojar de snällt med oss, som om vi var efterlängtade stamgäster. Det är väldigt trevligt.

På baren står salladsbuffén uppställd, den är tämligen ordinär men fräsch. Lite skurna grönsaker, en cole slaw, och ett par andra inläggningar. och så olika sorters bröd att välja mellan.

Varje dag serveras fisk och kött, och maten kommer snabbt. Det är inget som sticker ut på papperet, men det vi smakade var lagat med finess och stort kunnande. Låt er inte luras av att menyn liknar alla andra ställens – bakom orden döljer sig smakupplevelser.

Första gången vi är där äter vi stekt torsk med remouladsås och piccata milanese. Maten kommer fort och det är skönt när man bara har en timmes lunchrast.

Maten är fint upplagd, lagom stora portioner. Fisken är alldeles lagom stekt och remouladen precis så kladdig som man kan förvänta sig. Möjligtvis smakar det lite väl mycket vitpeppar, men det är en anmärkning i marginalen.

Köttet är riktigt saftig och bra tillagat. Tillsammans med den goda tomatsåsen smakar det här mer och bättre än vanligt.

Andra gången vi går dit äter vi köttfärslimpa med gräddsås och lingonsylt. Efter den positiva överraskningen från gången innan är vi beredda på att bli besvikna, men tvärtom.

Köttfärslimpa kan vara bara tuggigt, beige och trist om det är dåligt tillagat. Men här är det mycket gott, till och med bra konsistens och gräddsåsen håller vad den lovar i fråga om gräddsmak. Potatisen som serveras till är lätt stekt, med mild men mycket distinkt potatissmak som förstärks av den nästan nötiga stekytan.

Efter maten får man ta kaffe och det finns ett par sorters kakor att välja på. Samtidigt som lunchrusningen drar förbi sprider sig lugnet i lokalen och en lyxmysig stämning breder ut sig.

Vi sitter kvar lite längre än vi har tänkt oss – och tänker snart gå tillbaka igen.

Fakta

Betyg

Level, Stortorget/Kungsgatan, Örebro

Totalpoäng: 16 p

Service: 4

Maten kommer snabbt och personalen är mycket trevlig. Lugn och trevlig atmosfär med högt i tak, utan att akustiken känns bullrig.

Meny:

4

Smak:

Fisk och kött varje dag, rejäla maträtter som piccata, stekt torsk, stekt strömming och raggmunk för 84 kronor. Varje dag finns också sallad och bakad potatis, men det är synd att välja bort de goda varmrätterna. 4

Maten är god. Smakerna är väl balanserade, distinkta och tydliga. Gräddsåsen smakar grädde. fisken är lagom mjäll och har fin stekyta, piccatan är välstekt och saftig.

Extra:

4

Vi faller pladask för inredningen och stämningen. Det är snyggt och väl inrett men god stämning. Lyxigt och mysigt på samma gång. Vi vill inte gå därifrån.