Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Libo tar ett steg till

Lindesbergsbostäder AB, Libo, går ytterligare ett steg för att eventuellt bygga på lofthusen på Granvägen med två våningar. Det bestämde Libos styrelse i onsdags kväll.

Lindesbergsbostäder AB, Libo, går ytterligare ett steg för att eventuellt bygga på

lofthusen på Granvägen med två våningar. Det bestämde Libos styrelse

i onsdags kväll.

Tidigare har Libo kontrollerat så att nuvarande hus klarar en påbyggnad. Två våningar ytterligare tål konstruktionen säger beräkningarna.

Nuvarande byggnad inrymmer 55 lägenheter i tre våningar samt en sutterrängdel.

Libos styrelse har nu beslutat att gå vidare genom att utarbeta en projektskrivning följd av ett anbudsförfarande.

– På så sätt får vi in skarpa priser. Beroende på hur kostnadsläget ser ut kan styrelsen besluta om det är möjligt att bygga, säger Libos vd Stefan Eriksson.

Han gissar att jobbet med att ta fram projktbeskrivningen samt anbudsunderlaget kommer att ta våren i anspråk. Det ska passas in i tid och med resurser för annat arbete.

Två våningar extra innebär att det kan tillföras ett 20-tal lägenheter i huset.

Idén kom i samband med en studieresa till träbyggnadskansliet i Stockholm. Granvägen tillhör ett av bostadsbolagets mest eftertraktade boenden.

Libo höll i höstas ett informationsmöte med hyresgästerna på Granvägen.

– Sedan dess har jag inte hört så mycket. En del av oss är positiva medan andra är rädda för besvären under byggnadstiden. Jag tycker idén är god, men det blir ju störningar under byggtiden för oss som bor här, säger Östen Jansson.

Tillsammans med sin fru Ingeborg har han bott i lofthuset sedan det byggdes.

–  Vi flyttade in första maj 1971. Då var bara norra halvan av huset inflyttningsklart, berättar Östen Jansson.