Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lif-basen: Vi har underpresterat

I kväll återstartar elitserien i handboll. Med tio omgångar kvar att spela ligger Lif Lindesberg utanför en slutspelsplats.
– Vi har underpresterat. Men den trupp vi har borde vi ligga bättre till, säger klubbchefen Tommy Eriksson.

Handbolls-EM är slut. I stället är det dags att rikta fokus mot den inhemska elitserien. I kväll drar seriespelet i gång igen efter det månadslånga uppehållet.

För Lif Lindesbergs del lär det bli en spännande vår där de viktiga matcherna avlöser varandra. I en rekordjämn elitserie ligger brandgult för närvarande på nionde plats i tabellen. Men bara sex poäng fattas upp till andraplatsen.

– Killarna genomför oerhört bra träningar och gruppen fungerar bra, men i vissa matcher har det låst sig, konstaterar Tommy Eriksson.

Klubbchefen tror att Ilija Puljevic och hans manskap kommer att fixa en slutspelsplats till slut. Men även om så inte skulle bli fallet så är det ingen katastrof för klubben.

Några publikintäkter för eventuella slutspelsmatcher är nämligen inte inräknade i budgeten.

– Nej, vi har lagt en budget som visar ett visst minusresultat. Går vi däremot till slutspel så kommer det att bli ett klart plus, säger Eriksson.

Ser över kontrakten

I Lif Lindesberg är man redan igång med arbetet att se över kontrakt för spelare och ledare inför nästa säsong.

Kroatiske stortränaren Ilija Puljevic har kontrakt över ett plus ett år som båda parter har möjlighet att bryta. Förhandlingar pågår och troligtvis kommer det ett beslut om Puljevics framtid inom de närmaste dagarna.

I övrigt är det relativt många spelare i truppen som sitter med kontrakt som går ut efter den här säsongen.

Men också där är arbetet i full gång.

– Vi hoppas kunna förlänga några av dessa avtal under den här månaden, säger Eriksson utan att vilja precisera vilka spelare det rör sig om.