Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lif-talangen ratades av landslaget – men sänkte Västerås: "Man är väl inte den kralligaste"

Han plockades upp i U20-landslaget men hölls utanför EM-truppen – för att han var för tunn. Ändå var Jesper Nilsson starkast mot VästeråsIrsta.
– De sa att jag behövde jobba på fysiken med klubblaget och det gör jag, säger Jesper Nilsson efter 27–24.

Annons

Det var slutet på juni, mitt i försäsongsträningen som Jesper Nilsson, 20, fick beskedet: Han var kallad till landslagsläger på Bosön. För första gången. Inför förberedelserna för U20-EM.

– Det var kul att vara i väg på det. Få pröva på och mäta sig med de som är bäst i landet, och de sa att de såg bra ut, säger han.

Men ändå kom han inte med till den slutliga EM-truppen. Anledningen: Han saknade kilon på kroppen. Skickades hem till Lif Lindesberg med ordern att växa till sig och lägga på sig muskler.

– De sa åt mig att jag behövde jobba på med fysiken i klubblaget. Och det gör jag, varje dag. Så är det väl kanske för många i min ålder, i och för sig. Men man ska ju vara stor och fysisk när man spelar. Och man är väl inte den kralligaste i laget precis, ler Nilsson.

För tunn för landslaget, än så länge, och inte den tyngsta i klubblaget men ändå var det Jesper Nilsson som var starkast i Lif mot VästeråsIrsta. Sänkte hemmalaget med sex mål, därmed bäst i Lif Lindesberg. Lägg där till en utvisning som kanske ger en indikation om att han tagit uppmaningen från landslaget på rätt sätt.

– Haha, då får man göra det man är bra på istället. Vara snabb och explosiv istället.

Men det krävdes en rejäl uppryckning. Lif låg under med tre bollar i paus, 14–11 till Västerås. Vände och vann med 27–24.

– Det var skönt att få den där vinsten till slut. Vi började verkligen knackigt. Men vi jobbade oss in i det.

Och det var inte minst tack landslagsledningens uppmaning till Nilsson som han och Lif orkade vända. Sommarens tunga träning gav resultat.

– Vi har tränat hårt på försäsongen. Och då blir det kul andrahalvlekar. Då sprang vi ifrån våra motståndare. För det är oftast i de andra halvlekarna som det visar sig hur man har tränat på försäsongen, säger Nilsson och fortsätter:

– Sen är vi jäkligt bra som grupp. Alla klev verkligen fram i den andra halvleken. Och det var det som gjorde att vi blir starkare till slut.

Och musklerna börjar att kännas av. De syntes också – kanske framförallt i målprotokollet.

– Jag känner mig i bra form, säger Nilsson och ler.

Annons