Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lilla Lova fick döda gnagare i purépaket

När Linn Kvick öppnade barnmatsförpackningen låg flera små döda gnagare och stirrade på henne.
– Det är så äckligt, jag fattar inte hur det får hända, säger hon.

För ett par dagar sedan plockade Linn Kvick fram ett fyrpack fruktpuré från Nestlé för att mata dottern Lova. Maten hade hon köpt kvällen innan i en butik i Degerfors.

– Lova hade precis ätit sin gröt och skulle få purén till efterrätt.

Men så blev det inte. För när Linn tog bort pappersförpackningen som håller ihop portionsrätterna dök en liten koloni av döda gnagarbebisar upp.

– Hon kom skrikande till mig, först fattade jag inte alls vad det handlade om, säger Linns sambo Henrik Andersen.

Djuren är torkade och kan därför antas ha legat i förpackningen en längre tid. Eftersom kropparna är deformerade är det svårt att säga hur många djur det handlar om, men tre huvuden syns tydligt. NA skickade en bild på djuren till länsstyrelsen i Örebro för att få hjälp att artbestämma dem, men länsstyrelsen kunde inte avgöra om det är råttor eller någon annan gnagare som följt med till familjen i Degerfors.

Efter att Linn hittade gnagarna ringde hon till Nestlé.

– Jag blev besviken på bemötandet, de verkade inte tycka att det var en stor grej. Samtalet gick väldigt fort, säger hon.

Nu väntar familjen på ett brev från Nestlé som de ska använda för att skicka tillbaka djuren. De har ännu inte bestämt om de kommer att fortsätta köpa företagets produkter.

– Det beror på vad vi får för kompensation. Varenda gång jag äter tänker jag på det här, säger Henrik Andersen.

– Man undrar så klart om det hänt tidigare. Gnagare kan ju sprida en massa bakterier, säger Linn Kvick.