Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lillåns segertåg fortsätter

Från en plats i dödens skugga till seriens formstarkaste lag.
Lillån IBK bara vinner och vinner.
På söndagen besegrades Älvsjö med 9–5 i Idrottshuset.
– Det är hur kul som helt just nu, säger Robin Jatko, matchens lirare med två mål och två assist.

Fyra poäng på de 13 första matcherna i division 1 mellersta. Lillån var supersist och utdömt. Men nye tränaren Mikael Ahlén har hela tiden pratat positivt om lagets chanser att få kvala sig kvar till nya allsvenskan.

Dessutom har målvaktstränaren Niclas Frisk hoppat in mellan stolparna och spikat igen.

Det har resulterat i fyra raka segrar, och elva poäng av tolv möjliga.

Seriefyran Älvsjö hämtade upp ett tidigt 0–3-underläge till 3–3 men kunde inte stå emot de grönvita lillåiterna som det fullkomligt sprutade vilja om.

– Skönt att visa att vi kan slå ett bra lag som ligger på övre halvan. Det har vi inte lyckats med tidigare den här säsongen, säger Mikael Ahlén.

Robin Jatko kom till Lillån från Karlskoga inför den här säsongen. Han studerar i Örebro och har dessutom flickvännen i stan.

Tillsammans med Markus Alpstam och Mikael Nilsson bildar Jatko ett farligt anfallsvapen. Trion låg bakom fem av målen mot Älvsjö.

Jatko inledde säsongen som center men flyttades ut på kanten för några månader sedan. Där ser han ut att trivas. Jatko sköt viktiga 6–4 i slutet av andra perioden och satte även 9–5 i öppen kasse i slutminuten. Därtill passade han till Markus Alpstams 1–0 och Mikael Nilssons 8–4.

– Vi är på gång nu och det känns som vi kan greja nytt kontrakt. Vi tror på det själva, säger Jatko.

LÄS MER I NA IMORGON!

Mål, Lillån: Robin Jatko 2, Markus Alpstam 2, Magnus Frid 2, Christian Martinsson, Mikael Nilsson, Max Gruvaeus,