Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lillebror Ajdarevic om lyckade allsvenska debuten: "Visar att man gjort något bra"

Storebror Astrit byttes ut. In kom lillebror Alfred Ajdarevic som bara behövde fem minuter på sig i sin allsvenska debut innan han låg bakom sitt första mål.

2010 gjorde Astrit Ajdarevic allsvensk debut i ÖSK-tröjan och räddade en poäng när han kvitterade till 3–3 borta mot Elfsborg efter att ha bytts in i andra halvlek.

Sex år senare var det lillebrorsan Alfreds tur att göra allsvensk debut på samma arena.

Alfred byttes in i 76:e minuten då han ersatte Maic Sema. Då hade storebror Astrit redan klivit av planen 20 minuter tidigare.

18-årige Alfred hade bara varit fem minuter på planen då han låg bakom ÖSK:s 2–1-reducering med ett inspel från vänsterkanten.

– En elfsborgare touchade bollen så att Nordin (Gerzic) fick bollen i luften. Han kunde bara trycka in den på volley, säger Alfred.

Du borde ha fått en assist för målet?

– Egentligen borde man få det (skratt), men det känns skönt i alla fall.

Känslan att spela i allsvenskan för första gången?

– Väldigt skönt och spännande att få göra min debut i allsvenskan. Det visar att man gjort något bra.

Om matchen säger han:

– Vi hamnade i ett tufft läge där vi var en man mindre vilket ledde till att det blev jobbigare i det defensiva spelet. Vi försökte skapa någonting framåt och det gjorde vi också i andra halvleken när Nordin fick göra mål.

Ett lyckat inhopp, alltså, även om Alfred inte fick spela ihop med storebrorsan i debuten.

– Han hade gult kort så de blev tvungna att byta ut honom för att inte riskera nånting. Det hade varit kul att spela med honom men det kanske kommer nån gång. Man vet aldrig, säger Alfred.

Hur vill du sammanfatta din första höstsäsong i ÖSK?

– Det har sett bra ut, jag har tränat på för fullt med A-laget konstant. Det har känts väldigt bra faktiskt. Och att få göra sin debut motiverar mig ännu mer till nästa säsong.

– Klart att man vill spela mer, man är alltid sugen på att spela mer, men om man tränar hårt så kommer chansen.

Alfred skrev ett 4,5-årskontrakt med ÖSK när han kom till klubben i somras. Inför matchen mot Elfsborg sade storbror Astrit till NA att "ÖSK-fansen kan tacka mig när de tjänat ett antal miljoner (skratt). Det kommer de att göra. Han är en liten valp nu, men han växer och växer för varje dag".

– Jag hoppas på det. Det blir säkert så om man jobbar hårt, säger Alfred om Astrits uttalande.

Får du sällskap av brorsan i ÖSK nästa år?

– Jag hoppas verkligen det, men man vet ju aldrig vad som händer, säger Alfred Ajdarevic.