Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lillemor hämtade inspiration i Carl Larssons ateljé i Gréz

"Målningar för ett rum". Så heter Lillemor Boman Carléns utställning som hon visar i Hallbergs konsthall till och med den .

För två år sedan fick konstnären Lillemor Boman Carlén ett konststipendium och fick åka till Carl Larssons ateljé i Gréz, som ligger utanför Paris i Frankrike.

–Det var stilla och ödsligt på stipendiegården, men jag kände igen ljuset. Min vistelse i Gréz handlade om platsen och där hämtade jag min inspiration, säger Lillemor Boman Carlén som kommer från Stockholm och är utbildad på Konstfackskolan. Hon är bland annat representerad på Statens kulturråd.

Att ställa ut sin konst på Bergööska huset tycker Lillemor Boman Carlén är roligt med tanke på att Carl Larssons fru Karin Larsson en gång växte upp i huset.

– Det är fint att få knyta ihop konsten.

Lillemor Boman Carlén målar mycket med olja och akvarell och målningarna har en lång process.

– Jag försöker hitta ett uttryck genom färger och former. Jag tänker mig mina målningar som abstrakt realism. Försöker uttrycka ljuset och platsen. Livet är abstrakt, säger hon.

Lillemor Boman Carléns utställning "Målningar för ett rum" visas i Hallsbergs konsthall till och med den 18 januari.