Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Limousin-vd:n Hanstv-skrapade miljoner 

Trisslotten hade legat i jackfickan i flera veckor. Örebroaren Hans Hallberg skrapade den och förvånade sig över de tre tv-apparaterna. Nu kan han betitla sig miljonär - gånger två. 

Hans Hallberg äter en god frukost på hotellet i Stockholm när NA når honom på torsdagsmorgonen. Han har precis lämnat TV4:s studio, där han någon timma tidigare skrapade fram storvinsten två miljoner kronor.

- Jag är naturligtvis överväldigad. En sådan här upplevelse går inte att förbereda sig på. När jag stod i studion och skrapade väntade jag hela tiden på att den tredje 50 000-kronorsrutan skulle visa sig.

Hans Hallberg bor i Örebro och är vd på ett limousinföretag. Han är ingen storspelare, utan köper bara lotter tre-fyra gånger om året. Vinstlotten hade han haft i en jackficka i flera veckor innan han skrapade den.

- Jag fick fram de tre tv-apparaterna och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Jag tog ett glas vatten, ett djupt andetag och ringde Svenska spel. Och nu sitter jag här.

Vad ska du nu göra med de två miljonerna?

- Ingen aning. Men jag har varit företagare länge, så det är skönt att känna sig trygg. Jag och min kära har bestämt oss för att gifta oss i höst, och pengarna kan väl sätta lite guldkant på bröllopet.

Hur firar du vinsten i dag?

- Jag tar tåget hem senare och så köper jag tårta till personalen på jobbet. Sedan kanske det blir en bit mat på någon restaurang i kväll, säger Hans Hallberg.