Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindberg tvekar inför tre meter

Siktet är inställt på sommarens EM. Men Anna Lindberg går försiktigt fram i sin satsning för att komma tillbaka i världseliten.
– Det är ingen idé att hoppa om det inte känns rätt, säger Anna inför helgens SM i Stockholm.

Bofors SHK skickar en liten men stark trupp till SM i Eriksdalsbadet i Stockholm. Anna Lindberg är skyhög favorit på lördagens enmeterssvikt och lär vara det också om hon ställer upp på tre meter dagen efter.

Ett beslut hon ännu inte tagit.

– Jag kommer vänta så länge som möjligt med att bestämma, antagligen till lördag. Jag har hoppat lite för lite på tre meter för att det ska kännas bra, säger Anna Lindberg.

Klart är i alla fall att det blir hoppning på en meter. Under träningslägret i Spanien för några veckor sedan tyckte tränaren Ulrika Knape-Lindberg att hoppningen stundtals såg riktigt bra ut.

Utvecklingen har fortsatt i samma riktning.

– Nu har Anna börjat jobba ihop med Ulf Karlsson igen också för att komma ikapp med muskelmassan och explosiviteten. Det gäller att trappa upp i lagom takt, säger Ulrika.

Under de senaste månaderna har Anna också jobbat in en ny ansats. Om den fungerar ger den mer svikt i uthoppet, och därmed bättre höjd. Men det innebär också ett större riskmoment.

– För Anna handlar det om att våga satsa, även på tävling. Hon måste våga släppa lös, tidigare har hon hållt igen lite, säger Ulrika.

En av konkurrenterna på enmeterssvikten är klubbkompisen Johanna Johansson. Johanna har ett brons att försvara från SM i somras, men tränare Ulrika tycker inte att man kan kräva ett lika bra resultat den här gången.

– Det spelar inte så stor roll om hon blir tia eller trea. Johanna är inne i en period där hon växer väldigt mycket och det kräver sitt. Hon får en annan hävstång, men det krävs också mer muskelmassa och explosivitet. Vi har inte satt upp några resultatmässiga mål, det handlar mest om att gå in och släppa loss.

Klart är att Johanna ställer upp på söndagens tremeterssvikt – det återstår att se om hon får sällskap av Anna Lindberg.