Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linde lasarett utplånas

Namnet på lasarettet ska tydligen utplånas, inte visas i skrift. Undertecknad är arbetande pensionär, allmänläkare som forskar om behandling av ME-patienter.

Jag har patienter från hela landet. I utredningen ingår röntgen av bihålorna. Sedan ett par månader har jag observerat att jag inte längre får röntgensvar från Lindesberg utan från Universitetssjukhuset Örebro Röntgenkliniken. Ordet ”Lindesbergs lasarett” som avsändare på tidigare remissvar är utrensat. Troligen beror det på att man nu har en regionklinik.

Jag sänder röntgenremisser över hela landet. Många har regionkliniker men på remissvaren står alltid på vilket lokalt sjukhus undersökningen är utförd. Så inte från Örebro.

Naturligtvis är inte lasarettet hotat av denna formförändring, men avslöjande för hur man tänker i Örebro. Jag får en obehaglig känsla av härskarteknik och öststatsfasoner, men Örebro län har alltid styrts av socialdemokraterna.

Göran Falck

docent i allmänmedicin

Svar direkt

Detta är ett misstag som vi verkligen beklagar!

Röntgenkliniken i Region Örebro län är precis som du skriver skriver en länsövergripande klinik med verksamhet på sjukhusen i Karlskoga, Lindesberg och Örebro. Röntgenklinikens enheter på de olika sjukhusen har ett gemensamt datasystem. Precis som du noterat har det stått ”Universitetssjukhuset Örebro” i den adress som står på utskrivna papperssvar från röntgenkliniken. Detta är ett misstag som vi verkligen beklagar! Vi har helt enkelt inte noterat felaktigheten själva. Jag vill därför tacka dig för att du hör av dig och uppmärksammar oss på detta! Efter att vi läst din insändare har vi sedan onsdag eftermiddag ändrat adressen på utskrivna papperssvar till ”Röntgenkliniken Region Örebro län”.

Den absoluta majoriteten av röntgenutlåtanden från röntgenkliniken Region Örebro län skickas digitalt. De digitala svaren har haft korrekt utseende hela tiden.

Jonas Ulin

verksamhetschef Röntgenkliniken, Region Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel