Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linde satsar på praktik, APL och Skolteam

Lindesbergs kommun vill ge ett bättre stöd på praktikplatser och APL. Kommunen vill även förbättra nuvarande Skolteam.

Lindesbergs kommun driver två lokala projekt i ”jag med”. Det ena projektet jobbar för att ge gymnasieelever och ungdomar inom kommunens aktivitetsansvar hjälp för att klara av praktik eller APL (arbetsplatsförlagt lärande).

– Det kan handla om helt nya praktikplatser eller att anpassa efter ett behov. Exempelvis kan arbetsplatsen behöver mer kunskap om funktionsnedsättningar, säger Katarina Doverud, lokal projektledare.

I projektet samarbetar kommunen med bland annat arbetsförmedlingen, arbetsmarknadsenheten och stiftelsen Activa.

Det andra lokala projektet innebär att nuvarande Skolteam ska vidareutvecklas och få utökade resurser. Skolteamet arbetar för att barn och unga som går i grundskolan och har mycket hög frånvaro ska få en fungerande skolgång.

– Det är viktigt med tidiga insatser. Ju längre eleven är hemma desto svårare är det att komma tillbaka, säger Rose Wallén, familjepedagog.

– Skolan är viktig för att man inte ska hamna i utanförskap. Det är viktigt att vi lägger upp ett bra arbete i kommunen för att minska frånvaron, säger Christian Kokvik, chef för elevhälsan.