Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindesberg

IOGT:s sommarhem på Norrlandet. Gävle Godtemplares Idrottsklubb, GGIK, köpte 1940lantstället och använde det som sitt sommarhem. Däranlades minigolfbana, idrottsplan och badplats. En dansbana, därdans för allmänheten arrangerades under 1940-, 1950-och 1960-talens somrar och där många Gävleorkestrarspelade, byggdes. Godtemplarloger och Godtemplarungdomens avdelningarhar haft samkväm och möten där och enskilda medlemmarkunde hyra rum. 1957 renoverades byggnaden, till stor del medhjälp av pengar som GGIK tjänat på ishockeyn underSM-guldsäsongen.
Lindesberg, som såldes till en privatperson 1966, hade1866 byggts som sommarvilla med badhus av en handlare Lindberg.Gävle Godtemplares Idrottsklubb, 50 år; Olerud,K: Sommarvillor utefter Gävlebuktens norra strand uppfördaföre 1900 (stencil).