Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindesberg behöver en fungerande bostadskö

Annons

För tre år sedan fans det gott om lediga hus i länet. Ute på mindre orter var priserna relativt låga. I dag finns nästan inga hus att köpa. Det beror inte på att det inte finns de som vill flytta, utan det finns ingenstans att flytta till.

Det är dags att det bildas kommunala bostadsförmedlingar, för att det ska bli bättre rörlighet på bostadmarkanden. Jag gick in på de olika bostadsbolagen för att ställa mig i kö med tanke på att jag börjar bli äldre och kommer snart inte orka med huset längre. Men jag måste gå in på varje bostadsbolag och ställa mig i kö, jag måste hålla reda på alla dessa inloggningsuppgifter och de blir många.

Jag är äldre, inte datorintresserad, klarar vissa saker hjälpligt på datorn. Det innebär att så fort det blir en ledig lägenhet så går alla in och gör en intresseanmälan på som finns och det blir många som står i kö på lägenheten.

Om vi har en kommunal bostadsförmedling så håller personalen reda på vilka lägenheter som kommer in. De tar fram de fem första i kön som söker lägenhet i den storleken och i det området och de får erbjudande att titta på den. Vill ingen ha den får fem nya erbjudandet. Det ska vara max fem nej tack till en lägenhet sedan får man flytta ned i kön. Man ska också kunna skriva i sin anmälan när man är intresserad att flytta. Till exempel inom 6 månader eller inom ett år.

Det bör också finnas en förturskö där äldre som vill in på seniorboende eller lägenhet får förtur för att frisätta villor som då kommer till försäljning.

”Irene ”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel