Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindesberg: Hur lång tid kan en brygga ta att bygga?

Den 5 oktober 2017 skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att anlägga gästbryggor i Lindesjön och den mottogs positivt.

Det finns många båtar i Lindesjön och Råsvalen, cirka 200 eller fler, men inga riktiga gästbryggor där man som båtägare kan lägga till några timmar för att handla, äta eller spela minigolf.

Alla tätorter som ligger vid sjö eller kust har sådana gästplatser, exempelvis vår grannkommun Nora.

Gästbryggan bör ha en väl synlig skylt från sjön och en tidsangivelse hur länge man får ankra där.

Den 8 juni 2018 skrev jag en interpellation till kommunfullmäktige där jag frågade hur det blir med gästbryggorna eftersom det inte hänt något i frågan.

Den 4 juni 2019 tog jag återigen upp ämnet i kommunfullmäktige, denna gång som en enkel fråga och fick då ett löfte om att det ska vara fixat före midsommar.

Jag har sedan stött på ansvariga politiker och tjänstemän men fortfarande är inte gästbryggorna färdiga! Nu frågar jag mig, varför det tar sån tid? Är det en svår eller kanske omöjlig uppgift?

Okej, det kanske inte är nån viktig fråga, men jag tycker nog ändå att beslut som är fattade ska genomföras inom rimlig tid.

Lillemor Bodman

M-ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel