Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindesberg Volley reste sig och vann – är klart för semifinal

Lindesberg Volley är klart för semifinal i volleybollslutspelet.
Detta via seger, 3–0, i den fjärde kvartsfinalen borta mot Sollentuna.
Där väntar seriesegraren Hylte/Halmstad.

Annons

Kvartsfinalserien mellan Lindesberg Volley och Sollentuna har varit betydligt jämnare än många trodde på förhand. Sollentuna stod för en skrällseger i första matchen och pressade Lindesberg i den andra.

Men Linde kunde med en seger senast gå upp i 2–1-ledning i matcher med chans att punktera matchserien på tisdagskvällen på bortaplan.

Och det lyckades man göra, men inte utan besvär.

Detta efter ett knallhårt första set som svängde fram och tillbaka. Linde hade två setbollar som Sollentuna räddade upp. Men till slut lyckades gästerna vinna, 30-28.

Betydligt mer ensidigt i andra set där Linde visade klass och vann med hela 25–13.

Mer jämnt i tredje där Sollentuna hittade tillbaka till spelet och ledde med 20–18 när Linde åter kunde komma tillbaka. Gästerna hade två matchbollar och avgjorde på den andra fram till 25–23 och seger i tre raka set.

Därmed är laget klart för semifinal mot Hylte/Halmstad där den första matchen spelas i Lindesberg arena 4 eller 5 april.

Sollentuna–Lindesberg Volley 0–3 (28–30, 13–25, 23–25)

Poäng, Lindesberg: Sara Malmlöv 17, Dalila-Lily Topic 11, Sara Schmid 9, Anna Lindqvist 7, Linnea Skogsberg 4, Melina Mangs, Lovisa Sundqvist 1.

Publik: 178.