Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 ungdomar på handbollsläger

Den senaste veckan har ungdomsspelarna i Lif Lindesberg spenderat på en luftmadrass i Danmark på ett tränings- och cupläger. – Det har gått över förväntan, säger Mikael Martinsson från sportkommittén.

Annons
Populärt. Det var ett lyckat läger både socialt-, tränings- och resultatmässigt för Lif Lindesbergs åtta ungdomslag som förra veckan deltog i Dronninglunds cup och samtidigt passade på att ha ett föreningsläger i Danmark.Foto: Privat

Åtta lag i åldrarna 13 till 17 år, både pojk- och flicklag, deltog på förra veckans läger och cupspel.

– Att åka såhär pass många tillsammans är ett sätt att bygga upp föreningen, säger Mikael Martinsson.

– Intrycket är att de haft roligt och umgåtts med varandra mellan lagen.

Under lägret har man även passat på att utbilda spelarna i etik och moral enligt ett upplägg som föreningen tagit fram i samarbete med SISU Idrottsutbildarna.

– Det handlar om hur man ska vara mot varandra och mot domare. Men det här vara bara starten, det måste vi jobba vidare med kontinuerligt, säger Mikael som i det stora hela är väldigt nöjd med både läger och cupspelet där sju av de åtta medverkande lagen på Dronninglund Cup lyckades ta sig vidare till A-slutspel.

– Många av de yngre spelarna tog verkligen åt sig av det vi hade gått igenom inför cupen. Så det var jätteroligt att se hur de hade utvecklats, säger Mikael.

Bäst gick det för herrjuniorerna som tog sig till semifinal i A-slutspelet. A-flickorna och B-pojkarnas lag 1 tog sig till kvartsfinal medan Damjuniorerna, A-pojkarna lag 1 och B-flickorna slutade trea i sina respektive A-slutspelsgrupper.

Mer läsning

Annons