Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40-årig fotbollstradition kan försvinna

Verksamheter i Fellingsbro hotas om den gamla matsalen och gymnastiksalen vid Ekbackens skola rivs. NA har tidigare i sommar uppmärksammat det rivningshot som vilar över de båda lokalerna.   

Annons
Mat- och gymnastiksalen är en förutsättning för lägret, menar Ted Walterson-Larsson och Morgan Strandberg, ansvariga för pojkar 14 i länet. De är kritiska till rivningsplanerna.

Klockan är 8 på söndagsmorgonen och 160 fotbollskillar från hela länet äter frukost i den gamla matsalen vid Ekbackens skola. Här äts också lunch och middag. Den gamla gymnastiksalen fungerar som sovrum. Att de båda lokalerna är rivningshotade utmanar framtiden för lägret, annan föreningsverksamhet  och sociala evenemang i Fellingsbro. 

– Matsalen är navet för hela arrangemanget. Sommarlägret för pojkar 14 år har hållits här i ett 40-tal år och det är många proffs som har passerat här, berättar Morgan Strandberg, distriktstränare.

Gymnastik- och matsalen ligger ett stenkast från varandra och bara några minuter bort finns idrottsplatsen med tre fotbollsplaner.

– Det underlättar. Fellingsbro är som ett cupcenter och det stora engagemanget från Fellingsbroarna som lagar mat och fixar allt gör att vi tränare kan lägga allt fokus på fotbollen.

Mer läsning

Annons